Névnap

Ma 2019. június 24., hétfő, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
Aktuális információk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Meghívó

A Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola

szeretettel meghívja Önöket

2018. szeptember 29-én 15 órakor

megrendezésre kerülő

FÚVÓSZENEKARI ÉS MAZSORETT TALÁLKOZÓRA

Program: 15 óra menetzene a Petőfi utcán

15.15-kor térzene az óvoda konyha melletti parkban

 

 

Sikeres szereplés a zuglói táncversenyen

2018. június 3-án XXXIV. alkalommal rendezték meg a Zuglói Táncfesztivált. A Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola táncosai idén is részt vettek ezen a megmérettetésen.

Most három tánccsoporttal jelentkeztek a rendezvényre. A 6-7. osztályosok egy angol keringőt adtak elő, amivel ezüst érmet szereztek és kiérdemelték a verseny különdíját is. Őket Czirokné Krizsán Zsuzsanna készítette fel.


Csáki Klaudia növendékei két tánccal mutatkoztak be, melyeket már itthon is nagy sikerrel előadtak a közönségnek. Tőlük egy angol keringőt és egy show táncot láthatott a zuglói zsűri. A lányok a tőlük megszokott magabiztossággal adták elő a táncukat, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az angol keringővel első, a show tánccal második helyezést értek el. Gratulálunk a táncosoknak és felkészítő tanáraiknak!

 


Meghívó

A Szent Imre Plébánia és a Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola

szeretettel meghív minden érdeklődőt

TAVASZI HANGVERSENYÜKRE

Időpont: 2018. április 29. 16.30

Helyszín: Szent Imre Templom

Fellépnek a művészeti iskola fúvós és ütős növendékei.

A belépés díjtalan.


Évadnyitó hangverseny

A Szent Imre Plébánia és a Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola közös szervezésében 2018. február 25-én került sor az idei Évadnyitó hangversenyre a templomban.

A koncertet Anne McGinty: Prelude to a Festival című művével nyitotta meg a művészeti iskola rézfúvós együttese. Ezután Katona Attila köszöntötte a megjelenteket, majd Antal Imre plébános kívánt minden résztvevőnek jó szórakozást a hangversenyhez.

A koncert a rézfúvós együttes előadásával folytatódott tovább. Az együttes után egyéni produkció következett Zólyomi-Katona Theodóra Telemann: F-dúr szonáta II. és I. tételét adta elő zongorakísérettel.

Vendég együttesek is színesítették a koncertet. A MARaTONe TRIO következett, akiknek tagjai Hódmezővásárhelyen, Kisteleken és Gyulán fuvolatanárok. Kugyelka Orsolya, Pete Lilla Viktória és Pete Réka Bereniké Zempléni: Fuvolatrióját hallhattuk.

Kalmár Gergely tubán Oystein Baadsvik: Ordner Seg című művét játszotta zongorakísérettel. A folytatásban egy trombitaduó következett Zólyomi-Katona Theodóra és Csépe-Bánhidi Bernadett két művet adott elő, W.A. Mozart: Larghetto és G.Rossini: Minuetto szerzeményeit hallgathattuk meg tőlük.

Ezután Pigniczki Dóra Birdy: People help the people című dalát énekelte el a közönségnek.

A másik vendég együttes Csólyospálosról érkezett. A Csólyospálosi Tamburás Együttes 2004-ben alakult meg. Elsősorban népi dalokat és egyházi énekeket adnak elő. A mostani összeállításukban egyházi énekek szerepeltek. Művészeti vezetőjük: Rácz-Mészáros Melinda.

A koncertet a Csengelei Fúvószenekar előadása zárta. Négy művet hallhattunk tőlük. Elsőként J. S. Bach: Arioso-ja hangzott el, majd Paul Anka: My way című dala következett, melyben szólót játszott Holo Patrik trombitán és Farkas Ákos kürtön. Harmadik műsorszám A muzsika hangja című musicalből készült válogatás volt.

A befejező műsorszám előtt Kormányos Sándor polgármester mondott köszönetet a fellépőknek és szervezőknek.

A koncertet Vincze Zsigmond Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című dala zárta, melyet a közönség és a zenekar tagjai közösen énekeltek.

Felkészítő tanárok Czirok Zoltán, Kalmár Gergely és Gömöri Balázs voltak, zongorakísérő: Horváth Lívia. Köszönjük munkájukat, hiszen egy nagyon színvonalas koncertet szerveztek.

 

A Szent Imre Plébánia és a Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola

szeretettel meghív minden érdeklődőt az idei

ÉVADNYITÓ HANGVERSENYRE

Időpont: 2018. február 25. vasárnap 16.30 óra

Helyszín: Szent Imre Templom

Fellépnek a művészeti iskola növendékei, tanárai, barátai, valamint a Csólyospálosi Tamburás Együttes.

A belépés díjtalan!

 

Félévi bemutató

A művészeti iskolában fél évkor bizonyítvány helyett egy bemutatót tartanak a gyerekek szüleiknek, hozzátartozóiknak arról, hogy mit tanultak művészeti iskolában töltött idejük alatt. Erre a rendezvényre idén január 30-án, kedden délután került sor.

Czirok Zoltán igazgató úr bevezetője után elsőként a Napsugár színjátszó csoportot konferálta fel, akiktől Lázár Ervin: A soványító palacsinta című meséből készített előadást láthattuk. Utánuk a 6. és 7. osztályos tanulókból álló Főnix csoport tagjai következtek, akik már számos sikert tudhatnak magukénak. A mostani előadásuk címe Kötélre hangolva.

A színjátékot a kis zenészek műsora követte, elsőként a kezdő furulyások, név szerint Berecki Dávid, Balázs Róbert, László Levente, Kovács Bianka, Majlát Anita és Gera Zsolt, utánuk három dobos növendék következett, Gera Dominik, Széplaki Tibor és Csókási Tamás.

A legkisebb táncosoktól egy disco táncot láthattunk, majd újra zenészek vették át helyüket a színpadon, akik zongorakíséret mellett adták elő darabjukat. Kürtön hallhattuk Katona Angelika, Vágó Petra és Balog Bella játékát, trombitán játszott Samu Katalin és Hegedűs Boglárka, majd a zenei blokkot három dobos növendék egymás utáni játéka fejezte be, akik Kormányos Viktória, Hegedűs Bálint és Kontesz Adrián voltak.

Ezután egy Twist következett, majd újra zenész növendékek. Gera Kitti trombitán, Rózsa Dorina szintén trombitán, Tóth Marcell tubán, Katona Veronika kürtön, Molnár Barbara trombitán, Katona Johanna trombitán, Pigniczki Tibor trombitán, Pigniczki Attila trombitán adta elő megtanult darabját, majd Mihályi Attila és Forgó Bálint tanárukkal Tömösi Tamással doboltak.

A 6-7. osztályos táncosok előadásában egy angol keringőt láthattunk, majd a középiskolás növendékek rézfúvós játéka zárta a zenészek előadását. Martus Nikolett trombitán, Forgó Judit kürtön és Zsolnai Balázs trombitán zenélt. Itt már lehetett látni és hallani, hogy szorgalommal, kitartással hová lehet fejlődni.

A félévi bemutatót a 8-9. osztályosok tánca zárta egy Rockyt láthattunk tőlük.

A gyerekek felkészítő tanára Czirok Zoltán, Czirokné Krizsán Zsuzsanna, Csáki Klaudia, Gömöri Balázs, Horváth Ágnes, Kalmár Gergely, Lantosné Horváth Irén és Tömösi Tamás. Állandó zongorakísérőnk Horváth Lívia.

Egy nagyon kellemes délután részesei lehettünk!


 

Művészeti iskolás sikerek a Csongrád Megyei Rézfúvós Versenyen

Mórahalmon rendezték meg december 7-én négy év kihagyás után az V. megyei rézfúvós versenyt.

Tíz művészeti iskola 86 tanulója versenyzett négy korcsoportban (alsós korosztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály és gimnazisták) és öt kategóriában (trombita, kürt, tenorkürt, harsona, tuba). Csengeléről a művészeti iskola nyolc tanulót indított a megmérettetésen. Bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítéssel díjazták a legjobb produkciókat. Gera Kitti, Samu Katalin, Katona Petra bronz, Rózsa Dorina, Katona Veronika, Vágó Petra, Balog Bella ezüst minősítést kaptak. A 86 produkcióból hat kiemelt arany minősítést osztottak ki, ebből Zsolnai Balázs előadását emelte ki a zsűri.

Gratulálunk a versenyzőknek, felkészítő tanáraiknak Kalmár Gergelynek, Gömöri Balázsnak és Czirok Zoltánnak. Köszönjük Horváth Lívia zongorakísérő közreműködését.


ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS


Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt

december 3-án,

december 10-én,

december 17-én,

december 24-én

a szokásos adventi gyertyagyújtásra!

Az első két vasárnap a művészeti iskola növendékeinek és tanárainak műsorát láthatják

 

 


 

ZENEI VILÁGNAP

Október 2-án az általános iskolával közösen ünnepeltük meg a zene világnapját egy rendhagyó ének óra keretében. Zeneművészeti szakközépiskolásokból alakult fúvós kvitett mutatott be népszerű filmslágereket. Az együttes tagjai: Horváth Kincső, Horváth Noémi, Lajos Judit, Vastag Vilmos és  Sugár Attila. A közönségnek nagyon tetszett a műsorválasztás, hálásak voltak, nagy tapssal jutalmazták az előadást.

Másnap, 3-án a csengelei Szivárvány Óvoda meghívására saját növendékeink adtak rövid műsort a Zenei Világnap alkalmából. A kicsik által ismert gyermekdalokat adtak elő és közös énekléssel is megpróbálkoztak.

Köszönjük mind az általános iskolának, mind az óvodának a meghívást, örömmel teljesítünk ilyen kívánságokat!
TÖMÖRKÉNYI FALUNAPOK

2017. szeptember 9-én tánccsoportjaink Tömörkényen a Falunapon szerepeltek. Nyitóprodukcióként, déli 1 órakor szerepeltünk. Közönségünk nagyon kis létszámú volt, annak is nagyrésze csengelei volt. A gyerekek azonban ennek ellenére jó hangulatban, a tőlük megszokott profizmussal végigcsinálták a bemutatót.

 

 

 

 

 

MEGKEZDŐDÖTT AZ ÚJ TANÉV

Szeptember 1-jén a Csengelei Általános Iskolával közösen tanévnyitó ünnepséggel indítottuk az új tanévet. Az első héten minden gyermek lejelentkezett főtárgy tanáránál órabeosztásokra. A pótbeíratkozáson szeretettel fogadtuk az új növendékeket. A második héten már mindenki elkezdte a felkészülést, a gyakorlást a versenyekre, találkozókra.GYULÁN TÁBOROZTUNK

2017. augusztus 10 - 13-ig a fúvószenekar és az ifjúsági táncosok közös táborozáson vettek részt. A négy nap nagy részét a szakmai munka tette ki, az új tanév előkészítéseként kiosztásra kerültek az új darabok, a táncosoknak az új koreográfiák. A kemény próbák mellet azonban jutott idő a város nevezetességeinek megtekintésére, és a strandolásra is . Remek bemutatót tartottunk egy szuper közönségnek a katolikus templom előtt. A helyi művészeti iskola igazgatója: Czirok Mihály biztosította a próbatermet és szervezte a térzenét. Itt is szeretnénk neki köszönetet mondani!

 


1%-OT A CSENGELEI GYEREKEKNEK

Kérjük a kedves csengelei lakosokat, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-át a Csengelei Ifjúsági és Művészeti Alapítvány javára ajánlják fel, mellyel hozzájárulnak a művészeti iskolások utaztatásához, táboroztatásához.

Az alapítvány adószáma: 18469109-1-06

Itt szeretnénk megköszönni a tavalyi felajánlásokat,

ebből fedeztük a találkozókra történő utazások költségét.

KÖSZÖNJÜK!!!!

/span

/span

 

Szavazások

Tetszik az új design?
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi

Népszerű