Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2024. április 26. Ervin
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Adventi gyertyagyújtás - első gyertya

Már többéves hagyomány Csengelén, a település adventi koszorújának elkészítése és minden vasárnap a gyertyák meggyújtása rövid műsor keretében.

December 2-án reggel 9 órától a Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola  zeneművészeti ágán tanuló növendékek műsorát hallgathatta az, aki eljött az első gyertyagyújtásra.

A fanfár után Kormányos Sándor polgármester úr köszöntő szavai következtek, később Csókási Zoltán alpolgármester úrral közösen lobbantották lángra az első gyertyát.

A kultúrális műsorban először a furulyások (Balázs Róbert, Berecki Dávid, Majlát Anita) tanáraikkal együtt a Német paraszttáncot adták elő. A kürtösök (Vágó Petra, Katona Veronika, Katona Angelika, Balog Bella)Ismeretlen szerző: Orosz vadászdal című darabját, a trombita kamaraegyüttes (Molnár Barbara, Rózsa Dorina, Samu Katalin, Gera Kitti, Tóth Marcell) L.v.Beethoven: Örömóda és Ismeretlen szerző: Ünnepi dal című művét játszották el. A rézfúvós kamaraegyüttes Schönberg: Dream a dream valamint Beck: Jégvarázs című darabjával készült.

A napos, kissé szeles időben sokan jöttek el a közös ünneplésre, ahol zsíros kenyér, tea és forralt bor is várta a közönséget.