Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2024. május 5. Györgyi
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
A Csengelei Fúvószenekar sikere Mórahalmon

2019. év után idén november 6-án és 7-én rendezték meg Mórahalmon a KOLO Szerb Kulturális Központban a II. Nemzetközi Fúvószenekari Versenyt.

A versenyre, amit két évente rendeznek meg, Magyarországról és Szerbiából hívnak meg fúvószenekarokat azzal a céllal, hogy összemérjék tudásukat. Ezt egy 3 fős nemzetközileg elismert zsűri előre kidolgozott igen szigorú pontozási rendszere alapján teszik meg, akik végig hallgatva a versenyprodukciókat, eldöntik, hogy a kapott pontok alapján milyen helyezésben részesítik az együtteseket. Az elérhető 100 pontból 70-től harmadik, 80-tól második, 90-től első és 95 ponttól kiemelt első helyet lehet szerezni. Több kategóriában hirdetik meg a versenyt, így lehet gyermek, ifjúsági és haladó kategóriák mellett népzenei és szabad fúvószenekari kategóriában is indulni.

A Csengelei Fúvószenekar idén kapott a szervezőktől meghívást erre a megmérettetésre. Összetétele miatt, ami abban különbözik az általános fúvószenkari felállástól, hogy csak rézfúvós és ütőhangszeresek alkotják (hiányoznak a fafúvós hangszerek) a szabad fúvószenekari kategóriában indulhatott, annak ellenére, hogy repertoárjában klasszikus fúvószenekari darabok átdolgozásai hangoztak el.

A hét nevező fúvós együttes közül (3 szerb és 4 magyar) a legjobb eredménnyel, 98 pontszámmal kiemelt I. helyezést ért el a Csengelei Fúvószenekar. A versenyről felvétel is készült, amit meg lehet tekinteni a II. Mórahalmi Nemzetközi Fúvószenekari Verseny internetes oldalán.